Медичне запитання астрологу з фідбеком і результатом. Жива практика

Чи допоможуть мені ці ліки? 8.04.2023, Київ, 10:17:15
(публікується з дозволу і після схвалення цього тексту клієнткою)

Медичне запитання астрологу


Досить показова карта, яка, на мій погляд, прекрасно, просто як у підручнику, демонструє важливість:

  • розуміння астрологом контексту, в якому перебуває кверент (не втомлююсь повторювати: Контекст – король прогнозу),
  • правильного опитування кверента ДО початку астрологічного аналізу
  • наполягання на зверненні до відповідного спеціаліста, якщо питання стосується його компетенції

Отже, починаємо, як завжди, з сигніфікаторів.
Кверент – Місяць. Він в ущербі, з ним явно не все гаразд. Сигніфікатор хвороби Марс, як диспозитор ущербного Місяця. Сигніфікатор ліків, які зараз приймаються – правитель 10 дому Юпітер.

Перший погляд на карту – хвороба управляється ліками по екзальтації, і це чудово – ліки мають майже безмежну владу над хворобою.
Формально цього досить, щоб відповісти – так, ліки дуже ефективні.

Але бачимо також Юпітер під владою Марса. Це насторожує і спонукає нас до додаткового запитання до кверента – а про що йдеться, що за хвороба під владою ліків і що це за ліки, які в той самий час опинились під владою хвороби.

Виявляється, мова про пригнічений психічний стан, який значно покращився після кількох спроб вживання препарату, про який клієнтка щось чула від лікаря і про який розширила свою обізнаність через Гугл. На момент виникнення запитання до мене вона вже кілька разів приймала таблетки з подібною діючою речовиною (психостимулятор) і цей досвід виявився надихаючим аж до ейфорії («так ніколи нічого досі не допомагало»).  

Питання виникло у зв’язку з планованою покупкою великої упаковки недешевого препарату зі схожою діючою речовиною.

Мене, окрім іншого, насторожило розташування Марса-хвороби саме в екзальтації Юпітера-ліків, тому що в нашому контексті це може означати те, що нерідко означає будь-яка рецепція по екзальтації – деяку надмірність і короткочасність, яскраву дію та швидке вигоряння. Адже мова про психотропи – тут має загорітися червона лампочка, можливе виникнення залежності та безліч «побочок».

Марс-хвороба чітко на Асценденті. Хвороба виламала пролом у кріпосній стіні людини. Досить дивно, бо суперечить суб’єктивним враженням кверентки, якій раптом стало «дуже добре». Можливо, вона чогось поки не знає. І ми – разом з нею.
Ну і сама по собі влада хвороби над ліками – явно несприятлива рецепція. 

Я порадив поки зачекати з покупкою, якщо є можливість замінити нові ліки більш перевіреними, а зараз уточнити у лікаря, чи правильно клієнтка зрозуміла і нагуглила про ефективність цих ліків конкретно для її випадку.

Фідбек був досить швидким.
Лікар, з яким у понеділок зв’язалася клієнтка, категорично не рекомендував ці ліки через імовірність виникнення залежності та в цілому – через непередбачуваний ефект від них саме для цієї конкретної пацієнтки.

Клієнтка приймала нові ліки протягом тижня, працездатність та загальний емоційний фон – зашкалювали (ось вона – екзальтація!).
Але.
Синдром відміни почав проявлятись одразу, в перші ж години наступного дня після завершення пробного тижневого курсу прийому (хвороба-Марс таки взяла владу над ліками-Юпітером і відігралася за тиждень тріумфу нового препарату). Стан, за словами клієнтки, був «жахливим», настільки, що довелось «прикривати» його іншим, третім препаратом, аж поки людина не увійшла у звичний ритм зі старими, перевіреними ліками.

Ну, і Марс на Асценденті, як вишенька на торті. Провівши спочатку надихаючий і цікавий експеримент з новим стимулятором, людина насправді відкрила свою вразливість для хвороби, і наслідки її жахнули (на щастя, все зайшло не надто далеко, вилом у кріпосній стіні на сьогодні закрили і заштукатурили).

Три уроки, які можна винести з цього хорару (із цієї життєвої ситуації насправді):

  1. Екзальтація має насторожувати. Завжди. Краще перестрахуватись, ніж нашкодити людині.
  2. Грамотне опитування і з’ясування по максимуму всіх деталей ситуації кверента – найважливіша частина роботи астролога-консультанта. Включаючи подолання спротиву кверента, відмовки, викручування та/або пряму брехню. Астрологічна консультація це не шоу з фокусами, в чому переконують нас «астрологи» в телевізорі. Справжній астролог має знати весь бекграунд клієнта.
  3. Етика. Ми не знаємо всього. Ніхто не знає всього. Що б не показувала астрологічна карта, додаткова консультація профільного спеціаліста може дати інформацію, критично важливу для прийняття рішення. Наполягаємо на зверненні до такого спеціаліста – завжди – якщо розуміємо, що він знає щось, чого не знаємо ми. Жадібність астролога і «прив’язування» до себе клієнта – це непрофесійно, м’яко кажучи. Або – не роби клієнту так, як не хочеш, щоб хтось зробив із тобою.

Дописати коментар

Дякую за коментар! Він з'явиться тут, як тільки я його промодерую. Це швидко :)

Нові Старіші