Про себе

Практикуючий астролог, автор та адмін сайту Астроменю коротко про себе

астролог астроменю

Озираючись у минуле, я згадую, що інтерес до астрології, найімовірніше, мимоволі заронив у мене мій дід. Він викладав математику, був скептиком і раціоналістом, але при цьому людиною розумною і дуже далекою від догматизму. Розглядаючи зоряне небо і розповідаючи мені про висхідну Венеру, про сузір'я та історію їхніх назв, він говорив – чарівність усього цього не тільки у красі; можливо, є якийсь зв'язок, який ми поки що погано розуміємо, між нами, між тим, що з нами відбувається, і цими зірками. Але естетична складова картини для мене тоді переважала 😊


Мене звуть Андрій Бондаренко, я народився 1966 року, коли астрологія, як у нас, так і на Заході, згадувалася хіба що як історичний курйоз. Слідом за Реєм Бредбері можу сказати, що освіту я здобув у бібліотеці і вона була якіснішою, ніж у коледжі. У моєму випадку бібліотеку замінив книжковий ринок. У 90-ті чуття на хорошу літературу, зокрема спеціальну, дозволило мені серед куп псевдоезотеричного мотлоху, що раптово обрушилися на нас, розрізнити і звернути увагу на цікаві книги, що стосуються астрології. Тоді це був Сергій Вронський, потім Дейн Радьяр. Перші гороскопи малювалися мною від руки, за допомогою циркулю та таблиць ефемерид. Це було непросто, але захоплююче 😊

Але моєю першою справжньою практикою були хорарні питання. Мені знову пощастило, я шукав підтвердження заявленої мети астрології – прогнозу – і знайшов його. Це було фантастично – теорія, якій було вже багато сотень років, давала результати, іноді майже миттєво. Саме наочна працездатність хорарної астрології змусила мене серйозніше поставитися до натальних практик – гороскоп народження, прогноз тощо, адже вони стоять на тих самих принципах, на одній основі. Натальний аналіз за визначенням не може бути настільки ж «точковим» та однозначним, як хорарний, але на довгій дистанції працює не гірше.

Справжньою удачею для себе вважаю знайомство з Джоном Фроулі – спочатку з його роботами, а потім і очно. Як стиль його практичної роботи, так і його філософія від початку були мені близькі – звернення до суті плюс здоровий глузд і критичне осмислення минулого досвіду. Нещодавно, допомагаючи колегам організовувати астрологічні семінари, я взяв інтерв'ю у Фроулі (його можна почитати тут) і в одного з його учнів, відомого у нас з робіт з медичної астрології, Оскара Хофмана (інтерв'ю з ним тут).

Після 20 років роботи з клієнтами та перевірки теорії практикою я вирішив, що маю моральне право ділитися накопиченими знаннями та започаткував навчальні курси, які отримали високі оцінки від студентів (деякі відгуки в коментарях під цим постом). На жаль, через війну та пов'язані з нею порушення комунікацій я поки змушений поставити на паузу набір нових груп.

Від початку і до сьогодні я вважаю астрологію одним із прогностичних методів, не вбачаючи в ній панацеї від усіх недуг людини та людства. Деякі з наших проблем не можуть бути розв'язані, ми проживемо з ними все життя, навчившись у кращому разі приймати їх як є. Деякі набагато ефективніше вирішуються іншими вузькими професіоналами. Якщо ми сильно кашляємо, наприклад, краще піти до лікаря і зробити рентген, а не мучити астрологічну карту. Так простіше і безпечніше для здоров'я.

Але не всі труднощі вирішуються так просто, іноді ми потрапляємо у глухий кут. І тоді астрологія може показати вражаючі результати, допомагаючи нам не тільки в рутині виживання, а й в особистих відносинах, у розвитку та творчості.

Одного разу, після якоїсь ділової зустрічі, мій приятель сказав мені – твоя робота в якості астролога принесла набагато більше користі населенню, ніж робота всіх консультантів з нерухомості у цьому місті. Зараз я впевнений, що він був недалекий від істини 😊

Але найголовніше, астрологія та її зв'язок із реальними людьми та подіями – досі зачаровує та цікавить мене.

Дописати коментар

Дякую за коментар! Він з'явиться тут, як тільки я його промодерую. Це швидко :)

Нові Старіші