Справжній детектив - справжня синастрія. Паралелі

Переглядаючи по другому колу True Detective (1 сезон, шедевр в жанрі міні-серіалів, на мою думку), подумав – а чи не грають актори самих себе в житті. Найцікавішим виявилось те, що так воно і є – достатньо поглянути на їхні натальні карти і пошукати подробиці в інтернеті, включаючи автобіографічні.

Меттью МакКонахі – 4.11.1969, Ювалді, Техас, 19:34
Вуді Гаррельсон – 23.07.1961, Мідленд, Техас, час невідомий

Справжній детектив

Водно-земний інтроверт і філософ-мізантроп Раст (герой Меттью МакКонахі) взаємодіє з вогняно-повітряним напарником Марті (роль Вуді Гаррельсона), життєрадісним, швидким в усьому, але досить поверхневим. Ці несхожі характери входять у конфлікт, доповнюють один одного, а згодом розвиваються, розкриваються та утворюють ефективний тандем – пара розкриває заплутану і важку справу про серійні вбивства. 

Найцікавішим виявилось те (я раніше про це не знав), що актори є близькими друзями вже багато десятків років. Воно й не дивно – люди з такою кількістю точних попадань в синастрії майже напевне цікавитимуть один одного і стимулюватимуть в різних життєвих проявах.
Повернімося до пари детективів. Емоційні прояви Раста дратують Марті (Місяць-Марс в синастрії), його скорпіонячі похмурі сентенції не просто бісять напарника, але витягають на поверхню внутрішні протиріччя Марті, що в підсумку призводить до розпаду його шлюбу. (В житті, на щастя, такого не сталось, навпаки, актори дружать родинами).

синастрія Меттью МакКонахі - Вуді Гаррельсон


При цьому Марті захищає Раста перед начальством і колегами (тому що так правильно, справедливо) – з’єднання Венера-Юпітер МакКонахі «підносить» по екзальтації і без того сильний Сатурн Гаррельсона-Марті (сильне почуття справедливості). Та ж растова пара Венера-Юпітер апелює до почуття професійного і людського обов’язку Марті, і чоловіки відновлюють небезпечне розслідування, попри багаторічний конфлікт і взаємну ворожість.

В обох картах синастрія яскраво «вмикає» Марси, і без того сильно виражені в натальних картах. Те саме – з Сатурнами. Наслідок – ефективне, проте надзвичайно довге (роки) розслідування майже безнадійної справи. В житті – традиційні маскулінні прояви в довгій, майже на все життя, чоловічій дружбі.

В синастрії – схрещення двох тау-квадратів (задіяні опозиції Сонце-Юпітер в одного і Меркурій-Сатурн в іншого). Утворена в результаті конфігурація «великий хрест» за участю планет септенера - одна з найпотужніших зв’язок в синастричній парі. Ідеальний тандем геть не схожих між собою детективів у кіно і так само несхожих чоловіків, які стали близькими друзями в житті.  

Все це – лише кілька штрихів. Для глибшого аналізу синастрії Меттью МакКонахі і Вуді Гаррельсона (і заради естетично-інтелектуального задоволення) наполегливо раджу подивитись «Справжній детектив», якщо ви якимось дивом його не дивились. Надзвичайно потужна драма характерів, значно глибша, ніж сама канва сюжету.

PS. Цікаво, що МакКонахі видав книгу спогадів «Greenlights», цитати з якої відчутно перегукуються з монологами відлюдника-мізантропа Раста з True Detective.



Дописати коментар

Дякую за коментар! Він з'явиться тут, як тільки я його промодерую. Це швидко :)

Нові Старіші