Березень 2023. Початок кінця - Плутон і Сатурн переходять кордони

Перші дні місяця пройдуть під впливом двох констеляцій, які дещо суперечитимуть одна одній. Венера з Юпітером в Овні кличе на свято гедонізму, нам захочеться споживати більше, і в емоційному сенсі, і в матеріальному. Дуже весняний аспект, коли можна і треба вимагати більшого – для когось це буде розквіт любовних почуттів, для когось – їх зародження, а хтось просто з’їсть цілий торт в великою пляшкою кока-коли, бо треба ж хоч якось дотриматися символізму з’єднання двох небесних благодійників і відзначити початок весни.

астрологічний прогноз на березень 2023

Водночас Меркурій з Сатурном порушують шляхи сполучень – як матеріальні, так і психологічні. Може бути пригнічена інтелектуальна сфера (воно й не дивно, хто ж при здоровому розумі з’їдає торт, запиваючи убивчою рідиною з місячною нормою цукру), у спілкуванні нам часом буде важко висловити думку або не вдасться зрозуміти візаві. Важкість і гальмування можуть бути відчутними і у навчальному процесі.


Березень відзначено двома дуже важливими інгресіями (переходами планет в інший знак), про які я писав в огляді 2023року.

Сатурн, який понад 5 років пробув у знаках своєї найбільшої сили, входить в Риби, починається завершальний етап розпаду старих структур – як в особистому плані, так і глобально-політичному. Чи відчуємо ми полегшення (адже зрозуміло, розпаду чого саме всі чекають у наших широтах)? Одразу – навряд чи, але коли курява від заваленої Башти Дракона вляжеться, ті, хто дожив, побачать перші промені нового дня. Іще не скоро, але в осяжному майбутньому.

 

В кінці місяця, 23-го, дуже повільний Плутон перший раз входить в знак Водолія. На особистому рівні Плутон відповідає за контакт свідомості з глибшими, несвідомими шарами психіки, на колективному – за історичні зсуви суспільного устрою, за цивілізаційні етапи, що супроводжуються болісною трансформацію (українці вже приблизно уявляють, про що це). Через петлі ретроградності він кілька разів перетинатиме межі знаків Козерог/Водолій і остаточно «поселиться» у Водолії аж у кінці 2024 року – ось приблизний орієнтир початку умовної стабілізації після того, як безжальний каток трансформації проїдеться по владних і суспільних структурах, що склалися у світі після Другої Світової. Тобто, за наступні два роки ми (знову ж таки – ті, хто доживе) зможемо скласти уявлення про те, як виглядатиме повоєнний світ в цілому, і чи знайдеться в ньому місце для України.

 

Двома днями пізніше Марс переходить в знак Рака, де він схильний направляти агресивні імпульси не назовні, а всередину систем, в тому числі всередину нашого психічного світу (на рівні особистості). Цей третій перехід планети в знак не настільки доленосний у глобальному плані, як у випадку з Сатурном і Плутоном, але все це разом перетворює березень-2023 у свого роду часовий маркер. Згодом, озирнувшись назад, ми відзначимо цей місяць як початок переламного або принаймні перехідного періоду, в тому числі, у військово-політичному сенсі. 

 

День весняного рівнодення в цьому році відбувається на межі 20 та 21 березня і співпаде з початком Нового Місяця в першому градусі Овна. Ідеальний день для формування планів і психологічного встановлення намірів – варто поставитися серйозно до цьогорічного початку астрологічного року, таке трапляється нечасто.

Про День весняного рівнодення в контексті світових культур і релігій я писав ще 11 років тому, і все це, звичайно, залишається актуальним і зараз.


Музика березня 🎶

Безсмертну No Quarter Лед Зеппелін присвячуємо, звичайно ж, першому доленосному проходу Плутона через кордони знаків. Попереду щось, від чого ніхто не сховається.

"Дмуть холодні вітри Тора, ще дужче виють пси долі, вони не просять пощади, вони не знають пощади".

Чи знаєте ви, що...

Похождення виразу No Quarter сягає практики британських колоніальних військ часів американської революції і війни за незалежність. Означає він те саме, що "no mercy" тобто "без пощади". Сама пісня – алюзія на події часів норманського завоювання Британських островів і битви при Гастінгсі в 1066 році. Згадуваний тут Молот Тора часто носили воїни вікінгів як оберіг удачі.

 

 

Дописати коментар

Дякую за коментар! Він з'явиться тут, як тільки я його промодерую. Це швидко :)

Нові Старіші